Glaszetter.net, jouw glaszetter in Maastricht, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg en Vaals

Maastricht
Afgelopen week heeft onze glaszetter in Kerkrade nog een raam vervangen aan de Jan Vermeerstraat (6464 BZ).

24 uur per dag / 7 dagen per week

De allersnelste glaszetters!

  • Afhandeling met verzekering

  • Overal in Nederland

  • Scherpe prijzen

  • Dag en nacht, ook bij spoed

Glasschade? Snel laten herstellen? Onze vakkundige en getrainde glaszetters helpen je graag. 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar zijn wij (binnen 30 minuten) bij jou. Overal in Nederland. En we lossen het ook op met je verzekeraar!

Glaszetter.net, jouw glaszetters

Schade aan je glas? Dan is er met spoed een glaszetter nodig die dit voor je kan oplossen. Geen schade, maar wil je je oude glas laten vervangen? Dit kan zonder moeite vervangen worden door beter isolerende beglazing, waardoor je vanaf de eerste dag direct kunt beginnen met besparen op je energiekosten. In dit artikel nemen wij de verschillende glassoorten door en de gemiddelde kosten die bij de betreffende glassoort horen.

Op deze pagina worden de verschillende glassoorten toegelicht en wordt aangegeven voor welke toepassingen deze onder andere gebruikt kunnen worden. Benieuwd welke glassoort voor jou het beste is? Eén van onze glaszetters uit Maastricht, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg of Vaals adviseert je hier graag in. Voor een geheel vrijblijvende offerte kun je het formulier invullen. Je ontvangt dan een offerte van een glashandel bij jou uit de buurt. Bij spoed kan je ook bellen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recente opdrachten in de buurt

Maastricht

De bewoners van Ponjaardruwe (6218 SK) hadden last van een lek raam. Onze experts hebben dit vlot verholpen met een nieuw raam van isolatieglas.


Kerkrade

Sportclub FCKW wilde weten hoeveel het zou kosten om overal dubbelglas te plaatsen. Ze waren blij verrast met de offerte en de investering was lager dan verwacht. Onze glaszetters in Kerkrade staan klaar.


Landgraaf

Onze laatste klus was aan Eijkhagenlaan 31 bij Charlemagne College. Hier hebben we advies gegeven over duurzame energie en HR+ glas.


Valkenburg

Bij Valken '68 sneuvelt wel eens eens raam, dus die hebben soms met spoed een nieuw raam nodig. Wij werken 24/7.


Vaals

Er waren problemen met de kozijnen in een woning aan Wolfskuilenweg (6291 EE). We hebben er meteen een glaszetter heen gestuurd om het op te lossen.

Werkzaamheden onze glashandel

Bij een glashandel kun je terecht voor verschillende soorten glas. In veel gevallen zal het gaat om ruiten, maar ook voor gebruik binnenshuis kun je hier terecht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een glazen (eet)tafel, een glazen wand of panelen in een vitrinekast. De glaszetter vervangt of repareert het glas naar jouw wensen. Ook voor het vervangen van enkel glas door dubbelglas of dubbelglas voor HR-glas, kan je bij de glaszetter terecht. Door het geven van deskundig advies van de glaszetter, kun jij een juiste keuze maken uit de verschillende mogelijkheden.

De belangrijkste werkzaamheden van onze glashandel:

  • Een snelle en deskundige reparatie bij schade aan jouw glas.
  • Het vervangen van enkelglas door dubbelglas door de glazenzetter.
  • Het aanbieden van verschillende soorten glas voor verschillende toepassingen.
  • De glaszetter geeft jou een goed, duidelijk en deskundig advies voor jouw situatie.
  • Reparatie bij spoed

De glaszetters uit Zuid-Limburg helpt je graag met het maken van jouw keuze en geeft je deskundig advies over de mogelijkheden.

Bel bij glasschade snel 088 115 5622!

Snel op zoek naar een glaszetter? Bel naar 088-115 5622. Op verzoek zal een glaszetter uit Maastricht, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg en Vaals of omgeving binnen 30 minuten bij je aanwezig zijn om jouw glas te repareren of het glas te vervangen. De glasservice kun je op ieder moment van de dag, alle dagen, bereiken. Ook in het weekend en in de avond- en nachturen kun je hier terecht. Wanneer het niet mogelijk is de schade direct te repareren of te vervangen, dan zorgt de glaszetter voor een tijdelijke oplossing. Op een later moment zal het glas dan alsnog gerepareerd of vervangen worden.

Onze laatste glasschade klus was aan Spekhofstraat 15 bij Charlemagne College in Kerkrade. Dat had natuurlijk wel spoed.

Glasreparatie

In veel gevallen is glasschade niet te repareren, denk hierbij aan een breuk of een glaslek. In dat geval wordt het kapotte raam vervangen, in plaats van gerepareerd. Bij een reparatie kan de breuk zichtbaar blijven of kan er bijvoorbeeld vocht binnendringen, wat weer een negatieve invloed heeft op de isolatiewaarde.
Glaslekken zijn voor een glaszetter lastig te repareren, omdat de spouw van het glas is aangetast. In dat geval vervangt een glaszetter uit Zuid-Limburg het beschadigde glas moeiteloos voor nieuw glas.

Via Glaszetter.net ontvangt u met één druk op de knop gratis offertes van glaszetters uit Zuid-Limburg. Dit werkgebied omvat onder andere de plaatsen Maastricht, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg en Vaals. Omhelst dit niet helemaal uw regio? Vraag sowieso een offerte aan en geef duidelijk uw postcode weer, wij zorgen dat u in contact komt met de glaszetters in uw regio.

Dubbelglas lek?

Het kan gebeuren, wanneer je al enige tijd thermopane beglazing hebt, dat er een lek ontstaat of dat de ruiten blind gaan slaan. Vaak is de reden hiervoor een beschadigde kitrand, waardoor de glazen gaan bewegen. Andere redenen voor een lek kunnen materiaalmoeheid, een fout bij het plaatsen of een fabricagefout zijn. Het repareren van een dergelijk lek is niet mogelijk door de glasservice. Een glaszetter uit Zuid-Limburg kan het vocht en het vuil, wat in de spouw van het glas komt, namelijk niet meer verwijderen. Het vervangen van de ruit is dan ook de beste optie.

Enkel glas vervangen door dubbelglas

In nieuwbouwwoning is enkelglas niet meer van toepassing, maar in oudere woningen kan nog wel enkel glas zitten. Het enkel glas laat veel warmte vanuit het huis door en is daardoor niet meer van deze tijd. Daarnaast zit er vaak condens aan de binnenkant van het raam en kun je last hebben van tocht. Heb je nog enkel glas in je huis, dan is het slim om dit te laten vervangen door dubbel glas. Op die manier bespaar je aanzienlijk op de energiekosten De investering heb je vaak binnen een paar jaar al weer terugverdiend. Je kunt pas echt profiteren van optimale isolatie met isolerende beglazing. Naast het verminderen van het warmteverlies, verbeterd ook de geluidisolatie. Geluiden van buiten zullen door dit glas beter tegengehouden worden.

In een woonhuis aan Jagerspad (6374 CW) in Landgraaf was nog geen dubbelglas. Inmiddels heeft een glaszetter van glaszetter.net dit vakkundig aangebracht. De bewoners zijn erg blij met hun isolatieglas.

Glas plaatsen

Voordat de glaszetter nieuw glas kan plaatsen, zal eerst de oude beglazing verwijderd moeten worden. Om te beginnen worden de glaslatten weggehaald en zal de glaszetter de oude kitresten verwijderen. Pas daarna is het kozijn geschikt om nieuw glas in te plaatsen. Vervolgens kan de glaszetter verder met het plaatsen van het nieuwe glas. Dit nieuwe glas wordt vastgezet met nieuwe glaslatten en rondom vastgekit met elastische kit. Naast het afdichten van alle kieren en naden, zal deze kit een stuk minder snel scheuren. Voor een optimale isolatie kunnen er nog isolatiestrips aangebracht worden. De glaszetter beschikt over veel vakkennis, waardoor er geen glaslek kan ontstaan.

Onze glaszetters waren laatst bij Rk BS de Kleine Wereld aan Adelbertstraat 1 (Vaals). Daar hebben ze een gesneuveld raam vervangen. Ze waren blij dat we er altijd binnen 30 mnuten zijn.

Glas op maat

Veel glashandels uit Maastricht, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg en Vaals bieden beglazing aan in standaardmaten en soorten. Bij ons kun je terecht om gewenste glazen helemaal op maat te laten maken. Ideaal als je op zoek bent naar glas voor je ronde raam, een raam met een afwijkend formaat of een andere reden waardoor standaard glas geen optie voor jou is. Voor ons is dit geen enkel probleem. Wanneer je ons de benodigde afmetingen en je wensen doorgeeft via de offertepagina, dan zorgen wij dat je snel een geheel vrijblijvende offerte ontvangt van een glasbedrijf uit de regio Zuid-Limburg.

Heb je snel een glaszetter nodig in Maastricht, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg of Vaals? Vul dan even het formulier in en geef aaan dat het spoed heeft of bel 088-1155622

Glaszetter in de buurt

Informeer voor je iets doet

Indien je HR++ glas overweegt dan is het soms mogelijk om subsidie aan te vragen bij je gemeente. Heb je hier vragen over of wil je subsidie aanvragen? Loop gerust eens binnen bij het desbetreffende gemeentehuis of kijk op de website.

Maastricht
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Mosae Forum 10 (Weert)

Kerkrade
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Markt 33 (Kerkrade)

Landgraaf
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Raadhuisplein 1 (Landgraaf)

Valkenburg
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Geneindestraat 4 (Valkenburg)

Vaals
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Von Clermontplein 15 (Vaals)

Waarom HR++ isolatieglas plaatsen?

Bij het hoogrendementsglas (HR glas) zijn verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. In veel gevallen wordt er gekozen voor HR++-glas. De prijs-kwaliteitsverhouding van dit soort is erg gunstig. Voor een goede prijs krijg je glas met een goede isolatiewaarde. Met deze goede isolatiewaarde kun je flink besparen op je energierekening. Per vierkante meter HR++ raamoppervlak gaat het om een besparing van ongeveer 23m³. Uitgaande van een gasprijs van € 0,67 per m³ en met een raamoppervlakte van 10m², is de besparing ongeveer €150,- op je jaarlijkse energierekening. De besparing met dit glas ligt een stuk hoger dan met het normale thermopane glas. Een andere optie zou Triple glas kunnen zijn, alleen is dit niet in alle gevallen mogelijk. Het is namelijk een glaspaneel dat qua gewicht niet in alle kozijnen geplaatst kan worden.

Laatst is het gebouw van sportclub VV SCM uit Maastricht voorzien van nieuwe ramen. Er is nu minder sprake van geluidsoverlast en kou.

Wat kost nieuw isolatieglas

De kosten voor je nieuwe isolatieglas hangen af van de keuze en de wensen die jij hebt. Daarnaast is ook het raamoppervlakte nog een factor die meespeelt. Het goedkoopste glas, het dubbel glas, komt uit op ongeveer €120,- per m². Wanneer je wilt besparen op je energierekening, kun je het beste kiezen voor het hoogrendementsglas (HR-glas).

Een nog beter isolerend glas is het triple glas. Hierbij heb je de grootste besparing. Het duurt hierbij wel langer voordat je de aanschafkosten terugverdiend hebt: namelijk 11 jaar. Verhoudingsgewijs is het HR++-glas het snelst terugverdiend. Met een prijs van ongeveer €135,- per m² wordt het HR++-glas geplaatst. Deze prijs is inclusief de BTW. Onze glaszetters uit Maastricht, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg en Vaals helpen je graag met de keuze voor het juiste glastype en kunnen jou voorzien van deskundig advies.

Is er subsidie voor isolatieglas?

Voor particulieren is er momenteel geen subsidieregeling die landelijk geregeld wordt. Soms zijn er wel lokale of gemeentelijk subsidies waar gebruik van kan worden gemaakt. Een overzicht van alle geldende subsidies kun je eenvoudig vinden op de website www.energiesubsidiewijzer.nl.
Wel is er een subsidieregel voor de Vereniging van Eigenaren (VvE). Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet de VvE in ieder geval twee energiebesparende maatregelen doorvoeren. Meer informatie hierover is terug te vinden www.rvo.nl.

Is er voor jou als particulier helemaal geen mogelijkheid tot het verkrijgen van een subsidie, dan kun je overwegen om een Energiebespaarlening af te sluiten. Via deze lening kun je, tegen gunstige voorwaarden, alsnog de isolerende beglazing voor je huis financieren. Meer informatie over deze lening en de bijbehorende voorwaarden zijn terug te vinden op www.energiebespaarlening.nl.

Dubbelglas

Dubbelglas is glas dat is opgebouwd uit twee glaspanelen met een spouw ertussen. Een spouw is een ruimte die tussen de twee glasplaten zit. Deze ruimte is opgevuld met droge lucht, wat ervoor zorgt dat het beter isolerend is dan enkel glas. De isolatiewaarde van het glas wordt berekend aan de hand van een U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie van het glas is. Voor enkel glas is deze U-waarde 5,8, terwijl dit voor het dubbel glas ongeveer 2,7 is. Het plaatsen van dubbel glas vergt veel vakkennis en nauwkeurigheid. Het verkeerd plaatsen van het glas, kan niet alleen de isolatie beïnvloeden, maar kan de oorzaak zijn van een glaslek. Het repareren van een glaslek is helaas geen optie. Het glas zal in dat geval vervangen moeten worden door een glaszetter uit Maastricht, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg of Vaals.

De prijs van het dubbel glas, inclusief het plaatsen, ligt rond een totaalprijs van €120,- per m².

Soorten isolatieglas

Je hebt hierboven kunnen lezen dat er verschillende vormen van isolatieglas beschikbaar zijn in onze glashandels in Maastricht, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg en Vaals. De glaszetters van een glasbedrijf vervangen en plaatsen de diverse soorten glas, zodat jouw woning weer snel in orde is. Naast zonwerend en geluidsisolerend glas, kun je ook voor brandwerende beglazing bij de glashandel terecht.

De grote ramen van Maastricht University aan Minderbroedersberg 4 in Maastricht zijn voorzien van goed isolarende ramen. Dat scheelt flink aan stookkosten!

HR-glas

Binnen het hoogrendementsglas (HR-glas) zijn verschillende varianten beschikbaar. HR-glas bestaat, net als dubbel glas, twee glasplaten. Het verschil met dubbel glas is dat het HR-glas in de spouw is opgevuld met edelgas en niet met droge lucht. Het edelgas heeft een nog betere isolerende waarde dan de droge lucht. Naast het edelgas, is er ook op de binnenzijde van één van de glasplaten een transparante coating aangebracht. Deze coating weert warme lucht. De U-waarde bij het HR-glas ligt tussen 1,3 en 1,6. Een lagere U-waarde betekend een betere isolerende waarde. In jouw huis ook gebruik maken van een optimale isolatie? Kies dan voor het vervangen van je oude beglazing voor HR++-beglazing.

Inclusief het plaatsen, ligt de gemiddelde prijs van HR-glas rond de €125,- per m².

HR++ glas

Voor vervangen van de oude beglazing wordt, volgens onze glaszetters in Maastricht, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg en Vaals, veel gekozen voor het HR++-beglazing. Het kiezen voor het HR++-glas biedt een aantal voordelen. De isolatie is met een U-waarde tussen 1,0 en 1,2 erg goed. De dikkere glasplaten zorgen voor deze lage U-waarde. Op jaarbasis kan er ongeveer 23m³ aan gas bespaard worden, per vierkante meter raamoppervlakte. Met een raamoppervlakte van bijvoorbeeld 10m² leert een snel rekensommetje dat de besparing uitkomt op zo’n €150,- per jaar. De investering in HR++-glas zal dan na ongeveer 9 jaar weer terugverdient zijn. Wanneer je kiest voor HR-glas, zal dit 2 jaar langer duren.

De prijs voor het HR++-glas begint vanaf ongeveer €135,- per vierkante meter.

Triple glas

Het triple glas wordt ook wel driedubbelglas genoemd. De naam geeft het al aan, deze beglazing bestaat uit 3 glasplaten in plaats van de twee glasplaten, zoals bij HR++-glas. De U-waarde voor dit triple glas ligt tussen 0,5 en 0,9, wat betekend dat de isolatiewaarde zeer goed is. De beglazing is wel erg zwaar en breed. Dit kan voor problemen zorgen bij bestaande kozijnen. Heb je bijvoorbeeld opendraaiende raamtypes, dan is in veel gevallen het triple glas hier niet geschikt voor. Je zou in dat geval je kozijnen moeten laten veranderen. Het triple glas en HR++-glas combineren is ook mogelijk, maar er kunnen tussen beide opties wel kleine kleurverschillen voorkomen.

De prijs voor het triple glas zal gemiddeld uitkomen op €180,- per m². Dit is inclusief het plaatsen.

Wat kost nieuw glas?

Benieuwd waar jij aan toe bent qua kosten bij de aanschaf van nieuw glas? In de prijstabel vind je per soort de gemiddelde prijzen terug, zodat je voor jezelf een beeld kunt vormen van de kosten. De totaalprijs wordt berekend door een combinatie van het materiaal, de totale oppervlakte en het plaatsen. Het plaatsen van glas-in-lood bijvoorbeeld is logischerwijs duurder dan het plaatsen van enkel glas. Ook zijn afwijkende formaten of vormen vaak duurder, deze zullen namelijk speciaal voor jou op maat gemaakt moeten worden.

Zijn er nog meer factoren die de totaalprijs beïnvloeden?

Ja, dit is zeker het geval. Niet alleen wordt de totaalprijs bepaalt door het glastype en de grootte van het oppervlak, ook het plaatsen telt hierin mee. De kosten voor het plaatsen van enkel glas zijn bijvoorbeeld hoger dan het plaatsen van glas in lood. Wanneer je besteld op een specifieke maat, is het vaak ook duurder. Dit wordt namelijk speciaal op maat gemaakt voor jou.

Glaszetter prijsindicatie

Soort glas

  • Enkel glas
  • Dubbel glas
  • HR glas
  • HR+ glas
  • HR++ glas
  • HR+++ glas
  • Zelfreinigend
  • Zonwerend
  • Uurprijs glaszetter

Prijs per m2

  • € 29,5 - € 60,-
  • € 62,50
  • € 67,50
  • € 73,50
  • € 78,50
  • € 112,50
  • Originel prijs +20%
  • € 80,- +
  • €39,50 - € 69,50

U-waarde

  • 5
  • 2,7
  • 1,7 - 2.0
  • 1,3 - 1.6
  • 1,2
  • 0,5 - 0,9

Besparing per m2 glas p/j

  • x
  • € 7,-
  • € 9,-
  • € 11,-
  • € 13,-
  • € 14,-
Henk de glaszetter

Jouw regiomanager in Maastricht, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg en Vaals

Hallo, mijn naam is Tim Walter. Op 17 september 1969 zag ik het levenslicht in Maastricht, waar ik nog altijd met veel plezier woon. Hier is Jon van Eerd ook geboren! In het weekend kan je mij tegen het lijf lopen bij het Bonnefantenmuseum en op wedstrijddagen ben ik ook wel eens bij VV SCM om mijn vrienden aan te moedigen.

Als regiomanager van deze pagina ben ik continu bezig om de service in Zuid-Limburg te verbeteren en om bezoekers te adviseren. Naast glaszetten in Maastricht, coördineer ik ook alle glaszetters opdrachten in Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg en Vaals. Je kan me dus overal in de regio tegenkomen.

Onlangs heb ik nog een opdracht aan Oranjelaan (6301 GW) in Valkenburg gecoördineerd. Dit project is naar volle tevredenheid van de opdrachtgever afgerond. Net als het gesneuvelde glas klus bij sportclub SVN Landgraaf in Landgraaf. Wilt u isolatieglas of wilt u inbraakwerend glas? Ik raad je aan om even contact op te nemen via het formulier op deze pagina.

Laat onze glaszetters vakkundig jouw klus uitvoeren. Dan heb je zelf tijd om iets leuks te doen. Denk bijvoorbeeld eens aan het bezoeken van Kasteel Erenstein, de Strijthagermolen, het Ruine Kasteel Valkenburg of Sint Pauluskerk. Veel plezier!

Specifieke werkgebied informatie van Maastricht, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg en Vaals.

Werkgebied

In de gehele regio Zuid-Limburg kan je bij ons terecht voor grote en kleine glasklussen. Je schakelt onze glaszetters in uit onder andere de hier weergegeven gebieden en plaatsen.

Maastricht

Gemeente: Maastricht

Netnummergebied: 043

Postcodegebied: 6200 - 6229

Kerkrade

Gemeente: Kerkrade

Netnummergebied: 045

Postcodegebied: 6460 - 6469

Landgraaf

Gemeente: Landgraaf

Netnummergebied: 045

Postcodegebied: 6370 - 6374

Valkenburg

Gemeente: Valkenburg aan de Geul

Netnummergebied: 043

Postcodegebied: 6300 - 6301

Vaals

Gemeente: Vaals

Netnummergebied: 043

Postcodegebied: 6290 - 6291

Glashandel

Naast het hoogrendementsglas bieden onze glaszetters nog andere soorten glas aan. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld glasplaten voor een douchewant of eettafel, glas-in-loodpanelen of veiligheidsglas. Naast particulieren levert de glashandel ook aan bedrijven in Maastricht, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg en Vaals.

Glas in lood

Door kleine glasplaatjes met elkaar te verbinden, krijg je glas-in-lood. In de meeste gevallen gaat hierbij om gekleurd glas, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van enkel blank glas. In dat laatste geval zijn er geen toegevoegde kleuren. Het plaatsen en repareren van glas-in-lood is een specialistische klus en is niet iets dat iedere glaszetter in Zuid-Limburg kan aanbieden. De kosten voor het glas-in-lood liggen dan ook hoger. Wanneer je kiest voor glas-in-lood met gekleurd glas, dien je rekening houden met een prijs vanaf ongeveer €330,- per m². De blanke optie, zonder gekleurd glas, is een goedkopere variant. Deze prijs begint vanaf ongeveer €235,- per m².

Glasplaat

Ook glasplaten kun je aanschaffen bij een glashandel. Glasplaten kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als spatwand in de keuken, als douchewand of als blad voor een (eet)tafel. Uit veiligheidsoverwegingen wordt bij de glas vaak gekozen voor dik enkel glas of voor veiligheidsglas.
Het geharde veiligheidsglas is een zeer sterk glas, waardoor het bijna niet kan breken. Mocht de glasplaat toch breken, dan spat het uiteen in heel veel losse korrels. Het risico dat je je snijdt aan een scherpe rand is hierdoor een stuk kleiner. Een glaszetter van ons in Maastricht, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg en Vaals adviseert je graag over de verschillende mogelijkheden.

glashandel

Draadglas

Door een metaalbewapening aan te brengen in het glas, ontstaat het draadglas. Deze bewapening vormt een stevig raster in het glas. Wanneer het glas breekt, houdt het raster het glas op zijn plaats. Bij glasschade of een inbraakpoging blijft het glas dus vast zitten in het raster. Draadglas is leverbaar in verschillende soorten. Engels draadglas en Bruteglas zijn beide niet transparante varianten. Het verschil tussen beide soorten is dat het Engels draadglas een gebobbelde afwerking heeft terwijl de afwerking bij het Bruteglas juist geribbeld is.

Het draadglas kan worden aangeboden vanaf ongeveer €100,- per m², exclusief het plaatsen.

Gehard glas

Een ander type glas is het gehard glas. Dit type glas bestaat uit één laag glas en kan via de glashandel geleverd worden in verschillende diktes. Tijdens het productieproces van het geharde glas wordt het materiaal verhit tot extreme temperaturen, waarna het vervolgens snel afgekoeld wordt. Tijdens deze verkoeling krijgt het glas zogeheten trekspanning. Deze trekspanning zorgt ervoor dat het glas heel sterk en hard is. Het breken van dit glas is lastig en het is ook nog eens stootvast. Wanneer het glas onverhoopt toch breekt, zal dit uiteen spatten in ontzettend veel kleine korrels, waardoor de kans op het snijden aan het glas minimaal is.

Vanaf €120,- per m² kan het geharde glas geleverd worden. Deze prijs exclusief het plaatsen.

Floatglas

Tot slot is er nog floatglas. Bij het produceren van dit glas, worden de verschillende grondstoffen verhit. Alle grondstoffen smelten samen en vormen het begin van het glas. De samengesmolten grondstoffen worden in een bad met tin gegoten. Hieruit ontstaat een dunne plaat die op het tin blijft drijven en op die manier afkoelt. Door dit proces ontstaat er een dunne, maar tegelijkertijd ook erg sterke glasplaat. Deze glasplaat vormt de universele basis voor veel glassoorten, waaronder ook veel isolatie glassoorten.

Wanneer je naar een glashandel in de buurt gaat, moet je rekening houden met een vanaf-prijs van €12,- per vierkante meter, exclusief het plaatsen van het glas.

Melkglas

Melkglas is een matte uitvoering van het glas, waarbij er nog wel licht naar binnen zal vallen. De matte uitstraling van het glas komt doordat de glasplaat gestraald wordt, er een PVB-folie wordt aangebracht of dat het behandeld wordt met een bepaald soort zuur. Bij deze laatste behandeling krijgt het glas een andere benaming: acide melkglas. Het melkglas wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld panelen van voordeuren of in de badkamer. Een andere naam die nog wel eens gebruikt wordt, is satijnglas. Dit komt door de matzachte afwerking, wat weer zorgt voor een satijnachtige uitstraling.

Voor een gemiddelde prijs moet je denken aan ongeveer € 50,- per m², zonder het plaatsen.

Veiligheidsglas

De stevigheid van veiligheidsglas is veiliger en het kan ook een inbraakpoging vertragen of voorkomen. Van dit glas zijn er verscheidene veiligheidsglazen. Je kunt denken aan bijvoorbeeld gelaagd, gehard en draadglas. Het wordt wel eens gedacht dat deze glassoort niet goed isoleert, maar het tegendeel is waar. Het hangt namelijk af van de dikte van het glas, hoe goed de isolatiewaarde is. Om meer te weten te over de toepassingen, de verschillende soorten en hoe dit glas gemaakt wordt kan je gerust contact met ons opnemen.

Gelaagd glas

Er wordt nog wel eens gedacht dat gelaagd glas en dubbel glas hetzelfde zijn. Beide bestaan namelijk uit twee glazen panelen. Er is echter wel een groot verschil. Waar bij het dubbelglas droge lucht tussen de platen zit, wordt bij het gelaagde glas de spouw vervangen door een transparante folie. Door deze folie te verhitten en samen te laten smelten met de glasplaten, ontstaat er een zeer sterk glas. Bij schade zal de folie het glas ook op zijn plaatst houden en ontstaat er in veel gevallen alleen een barst of een ster. Zelfs met een steen of een ander zwaar voorwerp is dit glas niet zomaar kapot te krijgen. Het glas is dan ook uitermate geschikt om een inbraak te voorkomen.

De prijs voor het gelaagde glas, exclusief het plaatsen, start vanaf ongeveer €150,- per m².

Enkel glas

Zoals eerder beschreven, wordt het enkel glas tegenwoordig vrijwel alleen nog maar binnenshuis toegepast. Door de hoge isolatiewaarde, is het niet meer geschikt om te gebruiken voor ramen. Naast de hoge isolatiewaarde, kan er ook vocht ontstaan of kan er een vervelende tocht worden waargenomen. Binnenshuis, bijvoorbeeld voor glaspanelen in een deur, bovenramen in de woningen of voor vitrinekasten, wordt het nog wel gebruikt. Bij een glashandel kan er gekozen worden tussen verschillende diktes enkel glas. De aankoopprijs zal omhoog gaan, naarmate het glas dikker wordt.

Uitgaande van een dikte van 4mm, zal de prijs exclusief het plaatsen beginnen vanaf €15,- per m². Een dikker glas, bijvoorbeeld 19mm, is verkrijgbaar vanaf €250,- per m². Ook deze prijs is exclusief het plaatsen.

Glassoorten

Spiegelglas

Een veel gebruikte glassoort bij bedrijfspanden en winkels in Maastricht, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg en Vaals is het spiegelglas. Bij het gebruik van het spiegelglas kan een ruimte groter ogen dan dat deze in werkelijkheid is. Ook kan dit gebruikt worden voor een observatieruimte. Uiteraard is het materiaal ook geschikt om in woningen toe te passen. Door middel van zilver of aluminium wordt de reflecterende laag aangebracht aan het materiaal. Tegenwoordig wordt hier vooral gebruikt gemaakt van aluminium, gezien de relatief hoge kosten van een zilveren laag. Boven op deze reflecterende laag worden er verscheidende laklagen aangebracht die zorgen voor een extra bescherming tegen krassen en andere beschadigingen.

Vanaf ongeveer €30,- per m² is het spiegelglas verkrijgbaar. De kosten voor het plaatsen komen hier nog wel bovenop.

Speciale glassoorten

Heb je last van de zon die steeds door je ramen naar binnen schijnt? Of heb je last van veel omgevingsgeluiden rondom je huis? Er zijn tegenwoordig ook veel speciale glassoorten die specifiek dienen om direct zonlicht te weren of om geluiden buiten te houden. Hier staat kort uitgelegd wat voor materialen dit zijn, hoe dit precies in zijn werk gaat en wat de voordelen zijn.

Als je ervoor kiest om zonwerend glas te laten plaatsen, zullen de zonnestralen gefilterd worden. Er komt nog wel licht door de glazen, maar het directe zonlicht worden tegengehouden. De laag die het zonlicht filtert bestaat uit hele fijne ijzerdeeltjes. Deze ijzerdeeltjes zijn zo klein, dat je hier in het glas niets van terugziet. Hoe dikker deze laag, hoe meer ijzerdeeltjes er zijn om het zonlicht te filteren en meer zonlicht buiten te houden. Het zonwerende glas is te verkrijgen in verschillende opties, waaronder ook als hoogrendementsglas. Het nadeel van dit zonwerende glas is dat het in de winter of bij kouder weer de zon ook filteren en het dus minder warm wordt binnen.

Wanneer je woont op een plek met veel omgevingsgeluiden, dan zal geluidswerend glas een goede uitkomst bieden. Het geluid van de auto’s van de drukke weg of de spelende kinderen in de speeltuin zullen door dit glas gefilterd en grotendeels tegengehouden worden. Het glas is vergelijkbaar met HR-glas. Een folie die is aangebracht op het glas, zorgt dat het geluid tegengehouden wordt. Er zijn verschillende opties mogelijk qua dikte van het glas en de hoeveelheid folie. Dikker glas en meer folie zorgen voor hogere mate van geluidswering. De glasplaten zijn geschikt voor het weren van geluiden van verschillende toonhoogtes / frequenties.

De totaalprijs voor deze glassoort is sterk afhankelijk van de gekozen opties.

Voorzetramen worden in de meeste gevallen gebruikt bij monumentale panden. Er is vastgelegd dat bij deze monumentale panden niets bouwkundig aangepast mag worden. Vaak vallen de ramen en kozijnen hier ook onder en is het dus niet mogelijk om dubbelglas te plaatsen. De voorzetramen zullen dan een goede uitkomst bieden om toch vrijwel dezelfde resultaten te krijgen als het dubbel glas. De door de glasservice geplaatste voorzetramen hebben een vrijwel gelijke isolatiewaarde als het thermopane dubbel glas. Het verschil is dat deze ramen voor de huidig ramen geplaatst worden en er bouwkundig niets veranderd hoeft te worden.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen

Ben je benieuwd wat onze glasexperts uit Zuid-Limburg voor jouw woning kunnen betekenen? Net zoals ze voor Openbare Bassisschool (Keelstraat 3) in Valkenburg HR++ glazen hebben geplaatst? Of de gehard glas klus die Glaszetter.net uit Vaals bij Rood Groen LVC '01 hebben uitgevoerd? Vraag dan vrijblijvend offertes op. Wij hebben een landelijke dekking van glaszetters. Zo kiest je de beste prijs-kwaliteitverhouding voor een glaszetter bij jou uit de buurt, bijvoorbeeld uit de regio Maastricht, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg of Vaals. Glaszetter.net zorgt voor jouw glas!