Glaszetter.net, jouw glaszetter in Arnhem, Apeldoorn, Voorst, Epe en Velp

Arnhem
Afgelopen week heeft onze glaszetter in Apeldoorn nog een raam vervangen aan de Lavendelstraat (7322 PB).

24 uur per dag / 7 dagen per week

De allersnelste glaszetters!

  • Afhandeling met verzekering

  • Overal in Nederland

  • Scherpe prijzen

  • Dag en nacht, ook bij spoed

Glasschade? Snel laten herstellen? Onze vakkundige en getrainde glaszetters helpen je graag. 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar zijn wij (binnen 30 minuten) bij jou. Overal in Nederland. En we lossen het ook op met je verzekeraar!

Glaszetter.net, de glaszetter in de buurt

Heb je glasschade? Dan heb je heel snel iemand nodig die dit voor je kan repareren. Naast de reparatie vervangt een glaszetter ook zonder moeite de oude beglazing. Dit wordt dan meteen vervangen door isolerende beglazing. Vanaf de eerste dag bespaar je dan meteen flink op de energiekosten. 

Op deze pagina geven we informatie over het verschil in de glassoorten en hoe deze toegepast worden. Ben je benieuwd welk glas het best geschikt is voor jouw woning? Wij geven geeft je graag goed advies. Vul, voor een gratis en vrijblijvende offerte, het formulier in. Dan krijg je een offerte van een glaszetter uit ons netwerk in jouw regio.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recente opdrachten in de buurt

Arnhem

De bewoners van Hugo de Grootstraat (6828 TP) hadden last van een lek raam. Onze experts hebben dit vlot verholpen met een nieuw raam van isolatieglas.


Apeldoorn

Sportclub CSV Apeldoorn wilde weten hoeveel het zou kosten om overal dubbelglas te plaatsen. Ze waren blij verrast met de offerte en de investering was lager dan verwacht. Onze glaszetters in Apeldoorn staan klaar.


Voorst

Onze laatste klus was aan Tijmstraat 2 bij Obs De Wiekslag. Hier hebben we advies gegeven over duurzame energie en HR+ glas.


Epe

Bij SV Epe sneuvelt wel eens eens raam, dus die hebben soms met spoed een nieuw raam nodig. Wij werken 24/7.


Velp

Er waren problemen met de kozijnen in een woning aan Biesdelselaan (6881 CA). We hebben er meteen een glaszetter heen gestuurd om het op te lossen.

Werkzaamheden glashandel

Er zijn verschillende soorten glas te verkrijgen bij een glashandel. Het gaat dan vaak om ruiten, maar binnenshuis gebruik is natuurlijk ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een glazen eettafel, een glazen wand of glazen panelen voor de vitrinekast. Een glaszetter plaatst naar jouw wens of voert een glasreparatie uit. Ook wanneer je enkel glas wilt vervangen door dubbelglas of dubbelglas voor HR-glas kunt je bij jouw glaszetter terecht.

De belangrijkste werkzaamheden van een glashandel:

  • De glaszetter voert vlot maar deskundig een glasreparatie uit bij schade aan jouw glas.
  • De glazenzetter uit Arnhem, Apeldoorn, Voorst, Epe en Velp draagt zorg voor het verwisselen van enkel- en dubbelglas
  • Bij een glashandel zijn verschillende soorten isolatieglas te koop.
  • De glaszetter geeft je graag goed en duidelijk advies over de mogelijkheden voor jouw situatie.
  • Reparatie bij spoed

De glaszetters uit Veluwe - Oost helpt je graag met het maken van jouw keuze en geeft je deskundig advies over de mogelijkheden.

Heb je glasschade? Bel snel 088 115 5622!

Zoek je snel een glaszetter? Bel dan naar 088 115 5622. Een glaszetter uit Arnhem, Apeldoorn, Voorst, Epe of Velp of omgeving is zo snel mogelijk, op verzoek binnen 30 minuten aanwezig, om jouw glas te repareren of een kapotte ruit te vervangen. De glasservice is alle dagen per week bereikbaar, de hele dag en nacht. Dit geldt natuurlijk ook voor het weekeinde of zelfs in het holst van de nacht. Is het niet mogelijk om jouw glas te repareren of direct te vervangen? Dan zorgt de glaszetter ervoor dat er een tijdelijke oplossing komt. Hij/zij komt dan later terug om het alsnog te repareren of te vervangen.

Onze laatste glasschade klus was aan Buys Ballotstraat 62 bij Sterrenschool Apeldoorn in Apeldoorn. Dat had natuurlijk wel spoed.

Glasreparatie

Vaak is glasschade niet te herstellen, dit komt veel voor bij een breuk of een glaslek. Daarom wordt in de meeste gevallen het kapotte raam vervangen, in plaats van gerepareerd. Als er een breuk is, kan het zijn dat deze breuk zichtbaar blijft. Ook kan er vocht binnendringen en is het kwalijk voor de isolatiewaarde. Ook zijn glaslekken lastig te repareren door een glazenzetter omdat de hele spouw van het glas is aangetast. Dit wordt moeiteloos vervangen door een glaszetter uit Arnhem, Apeldoorn, Voorst, Epe of Velp en die zet er meteen een nieuw glas in.

Via Glaszetter.net ontvangt u met één druk op de knop gratis offertes van glaszetters uit Veluwe - Oost. Dit werkgebied omvat onder andere de plaatsen Arnhem, Apeldoorn, Voorst, Epe en Velp. Omhelst dit niet helemaal uw regio? Vraag sowieso een offerte aan en geef duidelijk uw postcode weer, wij zorgen dat u in contact komt met de glaszetters in uw regio.

Dubbelglas lek?

Als je al een aanzienlijke tijd thermopane beglazing heeft, dan kan het gebeuren dat er een lek tot stand komt of dat de ruiten blind gaan slaan. Meestal gebeurt dit omdat de kitranden beschadigen, waardoor de glazen gaan bewegen. Het kan ook zijn dat je last hebt van materiaalmoeheid, een fout bij het plaatsen van het glas of een fabricagefout. Hierdoor kan het glas ook gaan lekken. Het repareren van een een lek is niet mogelijk door de glasservice. Het vocht en het vuil, wat in de spouw van het glas komt, kan een glaszetter uit Veluwe - Oost niet meer verwijderen. De beste optie is dan ook het vervangen van de ruit.

Enkel glas vervangen door dubbelglas

Het gebruik van enkel glas is niet meer van toepassing voor nieuwbouwwoningen, maar in oudere woningen kan het natuurlijk nog wel zitten. Enkel glas laat veel warmte uit huis door, het is ook niet meer van deze tijd. Ook zit er vaak condens aan de binnenkant van het raam en kun je last krijgen van tocht. Heb je toch nog enkel glas in jouw huis? Dan is het slim om dit te laten vervangen door dubbelglas. Het bespaart aanzienlijk op de energiekosten en daarnaast heb je de investering binnen een paar jaar weer terugverdiend. Met isolerende beglazing kun je pas echt profiteren van optimale isolatie. Met dubbelglas heb je niet alleen minder warmteverlies, maar het verbetert ook de geluidsisolatie.

In een woonhuis aan Deventerweg (7383 AD) in Voorst was nog geen dubbelglas. Inmiddels heeft een glaszetter van glaszetter.net dit vakkundig aangebracht. De bewoners zijn erg blij met hun isolatieglas.

Glas plaatsen

Wanneer nieuw glas wordt geplaatst, doet de glaszetter eerst de oude beglazing verwijderen. Eerst worden de glaslatten weggehaald en daarna worden de oude kitresten van de randen verwijderd. Daarna is je kozijn pas geschikt om nieuw glas te plaatsen.
Vervolgens gaat de glaszetter verder met nieuwe beglazing plaatsing. Het nieuwe glas wordt opnieuw vastgezet met de glaslatten en vastgekit met elastisch kit. Deze kit dicht alle naden en kieren af en scheurt een stuk minder snel. Er kunnen ook nog isolatiestrips worden geplaatst zodat je een optimale isolatie hebt. De glaszetter heeft veel vakkennis nodig, want zonder deze kennis kan er een glaslek ontstaan.

Onze glaszetters waren laatst bij Arentheem College Titus Brandsma aan Reigerstraat 25 (Velp). Daar hebben ze een gesneuveld raam vervangen. Ze waren blij dat we er altijd binnen 30 mnuten zijn.

Glas op maat

Bij veel glashandels in ons werkgebied (Arnhem, Apeldoorn, Voorst, Epe en Velp) hebben ze beglazing in de standaardmaten en soorten. Bij ons is het daarentegen mogelijk om de gewenste glazen helemaal op maat te laten maken. Heel handig wanneer je bijvoorbeeld een rond raam hebt, een raam met andere maat dan standaard of een ander probleem waardoor de standaard beglazing niet aansluit. Voor ons is dit geen enkel probleem. Geef de benodigde afmetingen en je wensen door en wij zorgen ervoor dat je snel een vrijblijvende offerte ontvangt van een glasbedrijf uit de regio Veluwe - Oost.

Heb je snel een glaszetter nodig in Arnhem, Apeldoorn, Voorst, Epe of Velp? Vul dan even het formulier in en geef aaan dat het spoed heeft of bel 088-1155622

Glaszetter in de buurt

Informeer voor je iets doet

Indien je HR++ glas overweegt dan is het soms mogelijk om subsidie aan te vragen bij je gemeente. Heb je hier vragen over of wil je subsidie aanvragen? Loop gerust eens binnen bij het desbetreffende gemeentehuis of kijk op de website.

Arnhem
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Koningstraat 38 (Harderwijk)

Apeldoorn
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Marktplein 1 (Apeldoorn)

Voorst
Website gemeente
Gemeentehuis adres: H.W. Lordensweg 17 (Twello)

Epe
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Markt 14 (Epe)

Velp
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Hoofdstraat 3 (De Steeg)

Waarom HR++ isolatieglas plaatsen?

Er zijn verscheidene soorten hoogrendementsglas. Vaak wordt er gekozen voor HR++-glas. Dit glas heeft namelijk een mooie prijs-kwaliteitsverhouding. Het heeft een prettige aanschafwaarde en daarnaast een hele goede isolatiewaarde. Met de isolatiewaarde kun je aanmerkelijk besparen op de energiekosten. Het gaat dan om een besparing van ongeveer 23m³ gas per elke vierkante meter HR++ raamoppervlak. Als we rekening houden met een gasprijs van € 0,67 per m³ en met een HR++ raamoppervlak van 10m², dan bespaart je ongeveer € 150,- op de jaarlijkse energierekening. Deze besparing ligt een stuk hoger in vergelijking met het normale thermopane glas. Ook kun je kiezen voor Triple glas, maar het is niet altijd mogelijk om dit glastype te plaatsen. Deze glaspanelen zijn namelijk goed zwaar en niet alle kozijnen kunnen dit gewicht aan.

Laatst is het gebouw van sportclub VDZ Arnhem uit Arnhem voorzien van nieuwe ramen. Er is nu minder sprake van geluidsoverlast en kou.

Wat kost nieuw isolatieglas

De totale prijs voor jouw nieuwe beglazing hang af van welke glassoort je kiest en wat de grootte is van het raamoppervlak. Voor € 120,- per m² heb je het goedkoopste glas, dubbelglas, maar als je meer wilt besparen op de energiekosten kun je beter kiezen voor hoogrendementsglas.

De grootste besparing heb je met het Triple glas, maar het duurt ook langer voor je de aanschafkosten terug hebt verdiend. Dit duurt ongeveer 11 jaar. In vergelijking heeft HR++ de snelste terugverdientijd. HR++ kost ongeveer € 135,- per m². Hier zit het plaatsen door een glaszetter en de BTW al inbegrepen. Wil je graag deskundig advies over het beste glastype voor jouw woning? De glashandel in Veluwe - Oost geeft je dit graag.

Is er subsidie voor isolatieglas?

Op dit moment is er alleen landelijke subsidie voor een Vereniging van Eigenaren (VvE). Om gebruik te maken van de subsidie moet de VVE ten minste twee energiebesparende maatregelen nemen. Hierover kun je meer informatie vinden op rvo.nl. Voor particulieren is het niet mogelijk om van deze subsidieregeling gebruik te maken. Soms bestaan er wel lokale of gemeentelijke subsidies. Alle beschikbare subsidies kun je eenvoudig vinden op energiesubsidiewijzer.nl.

Geen subsidie?

Is er voor jou als particulier geen enkele mogelijkheid voor subsidie? Dan kun je overwegen om gebruik te maken van een Energiebespaarlening. Op deze manier kun je de investering voor isolerende beglazing om jouw huis financieren. Op energiebespaarlening.nl lees je meer over de gunstige voorwaarden van deze lening.

Dubbelglas

Dubbelglas is glas wat bestaat uit twee glaspanelen en een spouw ertussen. Een spouw is de ruimte die tussen de twee glasplaten zit. Hier zit droge lucht in en dit zorgt ervoor dat het beter kan isoleren dan enkel glas. De U-waarde (de isolatiewaarde) van dubbelglas is ongeveer 2,7, bij enkel glas komt deze waarde aan 5,8. Dus hoe lager de isolatiewaarde, hoe beter de isolatie van het glas is. Het zetten van dubbel glas kost veel vakkennis en nauwkeurigheid. Wanneer het verkeerd geplaatst wordt, kan het niet alleen de isolatie beïnvloeden, maar veroorzaakt vaak ook een glaslek. Een glaslek repareren is helaas niet mogelijk. Dan moet je het glas laten vervangen door een glaszetter uit Arnhem, Apeldoorn, Voorst, Epe en Velp.

De gemiddelde prijs van dubbelglas ligt ongeveer rond een totaalprijs van € 120,- per m² inclusief het glaszetten.

Soorten isolatieglas

Hierboven hebben we al aangegeven dat we verschillende vormen van isolatieglas beschikbaar hebben in onze glashandel in Veluwe - Oost. Iedere glaszetter van een glasbedrijf kan deze verscheidene glassoorten vervangen en plaatsen voor jou, om ervoor te zorgen dat jouw woning snel weer in orde is. Niet alleen biedt de glashandel zonwerend en geluidsisolerend glas aan, maar ook brandwerende beglazing.

De grote ramen van Hogeschool van Arnhem aan Ruitenberglaan 31 in Arnhem zijn voorzien van goed isolerende ramen. Dat scheelt flink aan stookkosten!

HR-glas

Er zijn meerdere varianten van hoogrendementsglas. Net als dubbelglas, bestaat HR glas uit twee glasplaten. Echter, is de spouw gevuld met edelgas en niet met droge lucht. Edelgassen isoleren nog beter dan de droge lucht. Ook is er een transparante coating laag aangebracht op één van de glasplaten aan de binnenkant. Deze laag weert de warmte. De U-waarde van HR-glas ligt ergens tussen 1,3 en 1,6. Des te lager deze waarde, des te beter de isolatie. Wil je ook gebruik maken van optimale isolatie in jouw huis? Zorg dan dat je kiest voor vervanging van jouw beglazing met HR++ beglazing.

De gemiddelde prijs van HR-glas ligt rond de € 125,- per m², inclusief het glaszetten.

HR++ glas

HR++ is de meest gekozen beglazing voor de vervanging van de oude beglazing in Arnhem, Apeldoorn, Voorst, Epe en Velp. Het biedt namelijk een aantal voordelen, wanneer je kiest voor het plaatsen van HR++ glas.

De U-waarde ligt ongeveer tussen de 1,0 en de 1,2. Dat betekent dat de isolatiewaarde heel goed is. Dit is onder andere te wijten aan de dikkere glasplaten. Per jaar kun je ongeveer 23m³ aan gas besparen per jaar per vierkante meter raamoppervlak. Als je gaat rekenen met 10m² aan raamoppervlak komt dit neer op een besparing van ongeveer € 150,- per jaar. Binnen ongeveer 9 jaar heb je de investering van HR++ glas terugverdiend. Met HR-glas is de terugverdientijd 2 jaar langer.

Voor HR++ glas begint de prijs ongeveer vanaf € 135,- per vierkante meter.

Triple glas

Een andere benaming voor Triple glas is ook wel driedubbelglas. Er zijn namelijk drie glasplaten in plaats van twee glasplaten zoals bij HR++. De isolatiewaarde van Triple glas ligt tussen de 0,5 en 0,9, wat betekent dat het glas zeer goed isoleert. De beglazing is echter wel heel zwaar en breed. Dit nadeel zorgt ervoor dat ze vaak niet passen in het bestaande kozijn. Voor opendraaiende raamtypes zijn ze ook niet altijd geschikt, omdat ze veel te zwaar zijn. Dan moet je ook de kozijn laten veranderen. Het is mogelijk om de Triple glas en HR++ glas samen te gebruiken in één huis, maar er kunnen dan wel kleine kleurverschillen voorkomen.

Voor Triple glas kun je rekening houden met een gemiddelde totaalprijs van € 180,-, inclusief het zetten.

Wat kost nieuw glas?

Ben je benieuwd naar wat nieuw glas eigenlijk kost? De gemiddelde prijzen per glassoort staan in de prijstabel. De kosten worden bepaald door de glassoort waar je voor kiest. Zo begint floatglas vanaf € 12,- per vierkante meter maar veiligheidsglas heeft een prijs vanaf € 100,- per m². Voor deskundig advies over wat mogelijk is, kun je contact met ons opnemen.

Zijn er nog meer factoren die de totaalprijs beïnvloeden?

Ja, dit is zeker het geval. Niet alleen wordt de totaalprijs bepaalt door het glastype en de grootte van het oppervlak, ook het plaatsen telt hierin mee. De kosten voor het plaatsen van enkel glas zijn bijvoorbeeld hoger dan het plaatsen van glas in lood. Wanneer je besteld op een specifieke maat, is het vaak ook duurder. Dit wordt namelijk speciaal op maat gemaakt voor jou.

Glaszetter prijsindicatie

Soort glas

  • Enkel glas
  • Dubbel glas
  • HR glas
  • HR+ glas
  • HR++ glas
  • HR+++ glas
  • Zelfreinigend
  • Zonwerend
  • Uurprijs glaszetter

Prijs per m2

  • € 29,5 - € 60,-
  • € 62,50
  • € 67,50
  • € 73,50
  • € 78,50
  • € 112,50
  • Originel prijs +20%
  • € 80,- +
  • €39,50 - € 69,50

U-waarde

  • 5
  • 2,7
  • 1,7 - 2.0
  • 1,3 - 1.6
  • 1,2
  • 0,5 - 0,9

Besparing per m2 glas p/j

  • x
  • € 7,-
  • € 9,-
  • € 11,-
  • € 13,-
  • € 14,-
Henk de glaszetter

Jouw regiomanager in Arnhem, Apeldoorn, Voorst, Epe en Velp

Hallo, mijn naam is Raf Hellevoort. Op 11 juni 1975 zag ik het levenslicht in Arnhem, waar ik nog altijd met veel plezier woon. Hier is Willibrord Frequin ook geboren! In het weekend kan je mij tegen het lijf lopen bij het Historisch Museum Arnhem en op wedstrijddagen ben ik ook wel eens bij VDZ Arnhem om mijn vrienden aan te moedigen.

Als regiomanager van deze pagina ben ik continu bezig om de service in Veluwe - Oost te verbeteren en om bezoekers te adviseren. Naast glaszetten in Arnhem, coördineer ik ook alle glaszetters opdrachten in Apeldoorn, Voorst, Epe en Velp. Je kan me dus overal in de regio tegenkomen.

Onlangs heb ik nog een opdracht aan Dorperveldweg (8162 NH) in Epe gecoördineerd. Dit project is naar volle tevredenheid van de opdrachtgever afgerond. Net als het gesneuvelde glas klus bij sportclub VV Voorst in Voorst. Wilt u isolatieglas of wilt u inbraakwerend glas? Ik raad je aan om even contact op te nemen via het formulier op deze pagina.

Laat onze glaszetters vakkundig jouw klus uitvoeren. Dan heb je zelf tijd om iets leuks te doen. Denk bijvoorbeeld eens aan het bezoeken van de Apenheul, Slot Nijenbeek, de Martinus Grote Kerk of Kasteel Biljoen. Veel plezier!

Specifieke werkgebied informatie van Arnhem, Apeldoorn, Voorst, Epe en Velp.

Werkgebied

In de gehele regio Veluwe - Oost kan je bij ons terecht voor grote en kleine glasklussen. Je schakelt onze glaszetters in uit onder andere de hier weergegeven gebieden en plaatsen.

Arnhem

Gemeente: Arnhem

Netnummergebied: 026

Postcodegebied: 6800 - 6846

Apeldoorn

Gemeente: Apeldoorn

Netnummergebied: 055

Postcodegebied: 7300 - 7336

Voorst

Gemeente: Voorst

Netnummergebied: 0575

Postcodegebied: 7383

Epe

Gemeente: Epe

Netnummergebied: 0578

Postcodegebied: 8160 - 8162

Velp

Gemeente: Rheden

Netnummergebied: 026

Postcodegebied: 6880 - 6883

Glashandel

Glaszetter.net heeft ook nog andere soorten glas in het assortiment, naast hoogrendementsglas. Denk bijvoorbeeld aan glasplaten voor een douchewand of eettafel, glas-in-loodpanelen of veiligheidsglas. Glaszetter.net levert ook glassoorten aan bedrijven, niet alleen aan particulieren.

Glas in lood

Met kleine glasplaatjes in loodlijsten krijg je glas in lood. Meestal is dit gekleurd maar er bestaat ook blanke glas in lood. Dan zijn er geen toegevoegde kleuren in de glasplaten. Glas in lood is een echte specialisatie, net als het repareren en het plaatsen ervan.
Niet elke glaszetter in Arnhem, Apeldoorn, Voorst, Epe of Velp heeft dit onder de knie. Daarom liggen de kosten voor het zetten van glas-in-loodpanelen en de glasreparatie ook iets hoger.

Hierbij kun je rekening houden met een totaal voor gekleurd glas in lood met ongeveer vanaf € 330 per m². De iets goedkopere variant is de blanke glas in lood, ongeveer vanaf € 235,- per m².

Glasplaat

Je kunt ook glasplaten aanschaffen bij een glashandel. Deze kun je bijvoorbeeld plaatsen in de keuken als spatwand, voor de douchewand of voor het blad van de eettafel. Om ervoor te zorgen dat dit glas veilig is, wordt veelal gekozen voor dik enkel glas of voor veiligheidsglas. Als de glasplaat kapotgaat, valt het in ronde korrels uiteen als het uit gehard veiligheidsglas bestaat. Hierdoor kun je je niet snijden aan eventuele scherpe randen. Ook is dit type glas sterker, wat zorgt dat het bijna niet kan breken.

glashandel

Draadglas

Bij draadglas is er metaalbewaping in het glas aangebracht. Dit zorgt voor een stevig raster. Het metalen raster houdt het glas bijeen wanneer er sprake is van een inbraakpoging of bij glasschade. Het glasdeeltje blijven vastzitten in dit raster, wanneer het glas breekt. Binnen draadglas zijn er verschillende soorten verkrijgbaar. Engels draadglas en Bruteglas is niet doorzichtig. Het verschil is dat Engels draadglas een gebobbelde afwerking heeft en bruteglas heeft een geribbelde afwerking.

Voor de prijzen van draadglas kun je denken aan een bedrag vanaf € 100,- per vierkante meter, exclusief het zetten.

Gehard glas

Een ander type glas is gehard glas. Dit is één laag glas en is verkrijgbaar bij een glashandel in verschillende diktes. Het gehard glas wordt tijdens het productieproces tot extreme temperaturen verhit en daarna snel afgekoeld. Tijdens de snelle afkoeling krijgt het glas trekspanning. Dit maakt het glas heel sterk en hard. Dit type glas is moeilijk te breken en stootvast. Mocht het nou onverhoopt toch breken, dan zal het uiteen spatten in duizenden korrels waar men zich niet aan kan snijden.

Voor gehard glas beginnen de prijzen van € 120 per m². Deze prijs is exclusief de plaatsingskosten.

Floatglas

Als laatste hebben we Floatglas. Door het verhitten van de grondstoffen voor het glas te verhitten, ontstaat floatglas. De grondstoffen smelten samen en vormen het begin van het glas. De substantie wordt gegoten in een bad van tin en hier komt dan een dunne plaat uit die op het tin blijft drijven en tegelijk afkoelt. Op deze manier ontstaat er een zeer dunne maar hele sterke glasplaat. Dit glas is de universele basis voor vele glassoorten, ook voor veel verschillende isolatie glassoorten.

Bij floatgas moet je rekening houden met een prijs vanaf € 12,- per vierkante bij een glashandel in de buurt. Deze prijs is exclusief plaatsing.

Melkglas

Melkglas is matglas, maar het zorgt er niet voor dat er bijna geen licht meer binnenkomt. Het wordt gemaakt door het glas te behandelen door het te stralen, PVB-folie of met een bepaald zuur. Hierdoor krijgt het glas een matte afwerking. Je ziet dit soort glas veelal in een glaspaneel op de voordeur maar bijvoorbeeld ook in de badkamer. Als het melkglas is behandeld met een speciaal zuur heeft het een andere benaming, acide melkglas. Nog een andere bijnaam is satijnglas. Dit komt door de matzachte afwerking.

Voor een gemiddelde prijs moet je denken aan ongeveer € 50,- per m², zonder het plaatsen.

Veiligheidsglas

De stevigheid van veiligheidsglas is veiliger en het kan ook een inbraakpoging vertragen of voorkomen. Van dit glas zijn er verscheidene veiligheidsglazen. Je kunt denken aan bijvoorbeeld gelaagd, gehard en draadglas. Het wordt wel eens gedacht dat deze glassoort niet goed isoleert, maar het tegendeel is waar. Het hangt namelijk af van de dikte van het glas, hoe goed de isolatiewaarde is. Om meer te weten te over de toepassingen, de verschillende soorten en hoe dit glas gemaakt wordt kan je gerust contact met ons opnemen.

Gelaagd glas

Af en toe denkt men dat gelaagd glas gelijk is aan dubbelglas. Dit komt omdat het beide uit twee glazen bestaat. Echter, is dit niet het geval. Bij gelaagd glas zit er geen spouw tussen de glazen maar er is een transparante folie geplaatst. Deze folie is samengesmolten met het glas. Door het verhitten en smelten van de folie wordt dit glas heel sterk.

Als er glasschade ontstaat, valt het glas niet in heel veel stukjes, maar komt er vaak alleen een barst of ster in. Dit glas is dus niet zomaar kapot te krijgen met een steen of iets anders en kan hierdoor inbraak voorkomen.

Per m² kun je denken aan een prijs vanaf € 150,- voor deze glassoort. Dit is exclusief het plaatsen.

Enkel glas

Zoals hierboven beschreven het is gebruik van enkel glas bijna alleen nog maar van toepassing binnenshuis. Voor ramen is het niet meer goed geschikt, het heeft namelijk een lage isolatiewaarde. Ook kan er condensvorming ontstaan en een vervelende tocht.
In het huis zelf kan enkelglas gebruikt worden voor bijvoorbeeld glaspanelen in deuren, bovenramen in de woning en voor vitrinekasten. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes bij een glashandel. Wanner het glas dikker is, gaat ook vaak de aankoopprijs omhoog.

Wanneer je enkel glas wilt met een dikte van ongeveer 4 mm, dan kun je rekenen met een prijs vanaf € 15,- per vierkante meter. Als je denkt aan 19 mm dikte, dan gaan de prijzen vanaf € 250,- per vierkante meter. Deze prijzen zijn exclusief het plaatsen.

Glassoorten

Spiegelglas

Bij bedrijfspanden en winkels in Arnhem, Apeldoorn, Voorst, Epe en Velp wordt vaak gebruik gemaakt van spiegelglas. Dit kan een ruimte groter doen lijken dan hij werkelijk is maar het kan ook gebruikt worden bij een observatieruimte. Voor woningen is het echter ook zeer geschikt. Een reflecterende laag van zilver of aluminium zorgt ervoor dat het glas gaat spiegelen. Op dit moment wordt er meer gebruik gemaakt van een aluminium laag dan van een zilverlaag, dit vanwege de hoge kosten van een zilverlaag. Er worden extra laklagen aangebracht om het het reflecterende gedeelte te beschermen tegen krassen en beschadigingen.

Bij de prijzen van spiegelglas kun je denken aan prijzen van € 30,- per m². Deze prijs is exclusief het plaatsen.

Speciale glassoorten

Schijnt de zon binnen in jouw woning of in een kantoorpand in Arnhem, Apeldoorn, Voorst, Epe of Velp en heb je er last van? Of wil je het omgevingsgeluid aanzienlijk dempen? Er zijn speciale glassoorten te verkrijgen bij de glashandel die geluidswerend en zonwerend werken. Hier kun je meer lezen hoe deze glassoorten zijn gemaakt, hoe ze werken en wat de voordelen ervan zijn.

Wanneer je gebruik wilt maken van zonwerend glas, worden de zonnestralen gereflecteerd. De glazen laten nog wel het licht door, maar de hele felle zonnestralen komen er niet doorheen. De laag die deze zonnestralen reflecteert, bestaat uit fijne ijzerdeeltjes. Je ziet hier niets van, deze ijzerdeeltjes zijn transparant. Hoe dikker de metalen laag met ijzerdeeltjes, hoe beter het glas de zon weert. Voor zonwering zijn verschillende soorten glas geschikt. Dit geldt ook voor hoogrendementsglas. Het enige nadeel is wel dat die felle zonnestralen jouw woning in de winter niet verwarmen.

Wanneer er veel omgevingsgeluid is bij jouw woning, zoals bijvoorbeeld een speeltuin of een drukke weg, dan is geluidswerend glas een geschikte optie voor jou. Dit glas is zo goed als hetzelfde als HR-glas, maar er is een laag folie aangebracht. Deze folie dempt de geluiden van buitenaf. Er zijn verschillende diktes van geluidswerend glas verkrijgbaar, voor een hele goede geluidsisolatie. De glasplaten dempen het geluid van verscheidene toonhoogtes.

De totaalprijs hangt af van de hoeveelheid geluidsdemping is gewenst en de dikte van het glas.

Vaak is het bij monumentale panden niet toegestaan om iets aan de bouwkundige elementen te veranderen. Dit kan onder meer betekenen dat het niet is toegestaan om dubbel glas te plaatsen waar enkel glas zit. Wat een goed alternatief is, is dat er voorzetramen worden geplaatst door de glasservice. Het zorgt voor net zoveel isolatie als het thermopane dubbel glas, maar het wordt voor de huidige ramen geplaatst zodat er niet veranderd hoeft te worden.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen

Ben je benieuwd wat onze glasexperts uit Veluwe - Oost voor jouw woning kunnen betekenen? Net zoals ze voor Chr Basisschool K Norel (Vleerveld 17) in Epe HR++ glazen hebben geplaatst? Of de gehard glas klus die Glaszetter.net uit Velp bij SCV '58 Velp hebben uitgevoerd? Vraag dan vrijblijvend offertes op. Wij hebben een landelijke dekking van glaszetters. Zo kiest je de beste prijs-kwaliteitverhouding voor een glaszetter bij jou uit de buurt, bijvoorbeeld uit de regio Arnhem, Apeldoorn, Voorst, Epe of Velp. Glaszetter.net zorgt voor jouw glas!