Van enkel naar dubbel glas

Loop je in de winter ook maar steeds naar de thermostaat om de verwarming weer een paar graden omhoog te zetten? Dan is het misschien tijd om naar het glas in je ramen te kijken. Door het plaatsen van dubbel glas of isolatieglas (HR-glas) is je huis beter geïsoleerd en blijft de warmte beter binnen. Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen en stellen wij een geheel vrijblijvende offerte voor je op.
Glasschade en direct hulp nodig? Bel dan naar (088) 1155662.

bal-glas

Voordelen van Glaszetter.net

Door bij al uw glasvragen aan te kloppen bij Glaszetter.net, geniet je direct van vele voordelen. Je kan hierbij denken aan:

24-uurs-glasservice

Binnen 30 minuten bij jou op locatie

Afhandeling met verzekering

15 jaar garantie

Snel en vakkundig

Heeft u een glaszetter nodig die snel ter plaatse is of juist een glaszetter die uw woning van isolatieglas voorziet? We staan voor u klaar.

Ramen of deuren?

Wanneer je overweegt om enkel glas te vervangen door dubbel of isolatie glas, dan is het goed om van te voren het effect van de veranderen te bekijken. Wanneer je een klein paneeltje uit de voordeur wil vervangen, is dit effect minimaal en wellicht het vervangen niet waard. Grote openslaande buitendeuren naar je terras? Dan is het effect natuurlijk veel groter en zal het aanbrengen van isolatieglas een grotere impact hebben.

Voordelen dubbel glas

Het vervangen van je huidige ramen kost natuurlijk geld. Maar zie dit als een investering. Er zitten namelijk een aan grote voordelen aan het dubbel of isolatie glas. Het grootste voordeel, zeker bij vervanging van het enkel glas, zal de besparing op de stookkosten zijn. Door de goed geïsoleerde ramen verlies je minder warmte en dat zal terug te zien zijn op de energierekening. Een ander voordeel is dat de warmte op warme dagen ook beter buiten blijft en het in huis dus beter koel te houden is. Andere voordelen van het dubbel- en isolatie glas is de tocht en geluiden die het tegenhoudt.

Welk type dubbel glas?

Bij het zoeken naar informatie over het vervangen van je enkel glas, kom je verschillende opties tegen. Maar welk soort is nu het meest geschikt voor jou en jouw situatie? Hoe lager de U-waarde van het glas is, des te beter de isolatie. Enkel glas heeft bijvoorbeeld een hoge U-waarde en is daarbij het minst isolerend. Dubbel (thermopane) glas scoort al een lagere U-waarde en isoleert dus al beter. Dit komt voornamelijk door de droge lucht die tussen de twee glasplaten zit, die zorgen voor een betere isolatie. HR-glas is vergelijkbaar met het dubbelglas, alleen is de droge lucht vervangen door argon- of edelglas. Deze gassen isoleren weer beter dan de droge lucht. Naast de gassen heeft het HR-glas ook een warmtereflecterende coating, wat ook weer een positieve invloed op de isolerende waarde. HR+-glas is daarin de voordeligste optie en HR+++-glas de duurste. HR+++-glas scoort met de U-waarde wel weer beter en isoleert dus beter.

Moeten de kozijnen worden aangepast?

Of het huidige kozijn kan blijven, is afhankelijk van het zowel het kozijn als de keuze voor het glas. Wanneer je een houten kozijn hebt, pas vrijwel ieder glas hierin. Bij kunststofkozijnen is dat vaak een ander verhaal. Bij kunststofkozijnen wordt gebruik gemaakt van een profiel waarin het glas precies past. Als de dikte van het glas anders is dan het glas waar het profiel van het bestaande glas op gemaakt is, dan zal dit niet passen. Er zijn fabrikanten die speciale kliksystemen maken, waardoor bij nieuwe beglazing niet het hele kozijn vervangen hoeft te worden.

Zelf plaatsen of uitbesteden?

Ben je een ervaren klusser en wil je geld besparen? Dan kun je ervoor kiezen om het glas zelf te plaatsen en bij onze glashandel alleen de glasplaat aan te schaffen. Het plaatsen van het glas is geen heel ingewikkelde klus, maar het is wel belangrijk dat dit goed en zorgvuldig gedaan worden. Het verkeerd plaatsen kan invloed hebben op de werken van het glas en zelfs voor schade zorgen. De garantie van het glas vervalt in dat geval. Als je ervoor kiest om je enkel glas door een glaszetter te laten vervangen, dan krijg je tot maar liefst 15 jaar garantie op het glas. Wil je meer informatie over het plaatsen van het glas? Vul dan ons contact formulier in.

Kosten & besparing

De kosten voor het laten vervangen van je enkel glas door HR- of dubbel glas varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld het formaat en het type oude beglazing. De kosten voor de dubbele beglazing zullen gemiddeld €115,- per m² zijn, inclusief montage. De besparing per vierkante meter zal rond de €140,- per jaar zijn. Voor HR-glas liggen de prijzen gemiddeld tussen de €120,- en €170,-. Hiervoor zal de besparing al snel oplopen tot €220,- tot €280,- per jaar, afhankelijk van de gekozen glassoort.
Wanneer het nieuwe glas niet in je huidige kozijn past, zullen de kosten hoger worden. Het zal dan ook langer duren om de investering terug te verdienen.

Subsidie

De overheid heeft in 2017 ruim €60 miljoen aan subsidies beschikbaar gesteld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet je onder ander voldoen aan de voorwaarde om twee energiebesparende maatregelen door te voeren. Naast het plaatsen van dubbel glas of HR-glas, zou je bijvoorbeeld ook je dak of gevel extra kunnen isoleren. Met de energiebesparende maatregelen én de subsidie, profiteer je dus dubbelop!

Hulp nodig? Vrijblijvend contact!

Zit er nog enkel glas in je huis? Wil je overgaan op isolatieglas? Wij helpen je hier graag verder mee. De glaszetters waar wij mee werken, zijn verspreid over het hele land. Er is dus altijd een glaszetter die bij jou in de buurt zit. Voor meer informatie en de mogelijkheden kun je onze contactformulier invullen.

Heb je schade aan je glas? Neem telefonisch contact met ons op en er kan binnen 30 minuten al een glaszetter bij je zijn om het glas te repareren of om nieuw glas te plaatsen. Wij zijn ieder dag, 24 uur per dag, bereikbaar op (088) 1155662.