HR++ glas!

Ben je toe aan vervanging van je enkele beglazing of heeft je glas schade opgelopen en toe aan vervanging? Dan zijn er verschillende redenen om te kiezen voor HR-glas. Wij staan hierbij graag voor klaar en helpen je verder waar nodig. Doordat wij met glaszetters werken die verspreid over heel Nederland gevestigd zijn, is er altijd een glaszetter bij jou in de buurt! De mogelijkheden leggen we je graag helemaal vrijblijvend voor, wanneer je via het contactformulier contact opneemt. Met spoed een glaszetter nodig? Dan kun je ons telefonisch bereiken via (088) 1155662.

bal-glas

Voordelen van Glaszetter.net

Door bij al uw glasvragen aan te kloppen bij Glaszetter.net, geniet je direct van vele voordelen. Je kan hierbij denken aan:

24-uurs-glasservice

Binnen 30 minuten bij jou op locatie

Afhandeling met verzekering

15 jaar garantie

Snel en vakkundig

Heeft u een glaszetter nodig die snel ter plaatse is of juist een glaszetter die uw woning van isolatieglas voorziet? We staan voor u klaar.

Wat is HR++ glas precies?

Bij de zoektocht naar nieuw glas kom je veel verschillende opties tegen. Gerekend vanaf enkel glas is iedere keuze een vooruitgang. Dubbel glas, of thermopane, is het standaard dubbel glas en isoleert al een flink beter dan het enkele glas. Nog een stapje daarboven zit HR-glas. De spouw tussen de glasplaten is hierbij gevuld met argongas, dat zorgt voor een nog betere isolerende werking. De U-waarde is bij HR-glas bijna de helft ten opzichte van het thermopane.

Waaraan kun je HR-glas herkennen?

Wil je weten of je huidige glas HR-glas is? Hier kun je op verschillende manieren achter komen. In veel gevallen zal het in de verkoopbrochure of in het bouwkundig rapport vermeld staan. Mocht het hier niet in staan, dan kun je kijken op de aluminiumstrip die tussen de glasplaten zit. Wanneer hier de letters HR op staan, dan gaat het om HR-glas. Wanneer deze letters er niet op staan, gaat het in veel gevallen om standaard dubbel glas. Aan de hand van de code op de strip kun je dit nog wel dubbelchecken.

Voordelen

Het aanschaffen van nieuwe beglazing is over het algemeen niet goedkoop. Toch kun je het zien als een investering die zichzelf weer terugverdient. Door het plaatsen van HR-glas zul je op jaarbasis besparen op je energierekening. Bij een eengezinswoning kan dit op jaarbasis zelfs oplopen tot €300,-! Naast het warm houden van je huis in de winter, zorgt het isolerende glas ook voor het buiten blijven van de warmte in de zomer. Ook weer het nieuwe glas tocht en geluiden van buitenaf.

Extra opties bij HR-glas

Bij het kiezen van HR-glas zijn er ook nog een aantal extra opties waar je uit kunt kiezen. Het glas zelf is niet ideaal om te voorzien van externe folie. Wil je toch dat niet iedereen zomaar naar binnen kan kijken, kies dan voor een blinderende optie of laat melkglas plaatsen. Grote ramen met veel oppervlakte, kunnen in zorgen voor ongemakken. Je kunt hierbij kiezen voor zonwerende coating, waarbij het direct zonlicht tegen gehouden wordt, maar er toch voldoende licht naar binnen valt. Een andere optie is een extra geluidsisolerende glas, wanneer je last hebt van veel geluiden van buiten.

Dubbel glas vervangen voor HR++

In vergelijking met enkel glas, houd dubbel glas al erg veel warmte vast! Toch is het het overwegen waard om te kijken naar de mogelijkheden voor HR-glas. Thermopane (dubbel glas) heeft een U-waarde van 2,8. De U-waarde geeft de isolatiewaarde aan en hoe lag dit getal, hoe beter de isolatie is. Voor HR++-glas geldt een U-waarde van 1,1 en is dat is dus al weer een groot verschil ten opzichte van het thermopane. HR+++-glas isoleert zelfs nog beter, maar is de aanschaf wel een stuk duurder.

HR-glas plaatsen

Het plaatsen van het HR-glas kan in veel gevallen al in één dag afgerond worden door een glaszetter. Bij schade kan er zelfs binnen 30 minuten al een glaszetter bij je zijn. De glaszetter verwijdert eerst het oude glas en zal alles netjes schoonmaken. Wanneer het kozijn schoon is, kan het nieuwe glas geplaatst worden. Als laatste zal alles netjes afgekit worden. Bij kunststof kozijnen kan het zijn dat er een kliksysteem nodig is om dit passend te maken voor het nieuwe glas. Dit kan in overleg met de glaszetter besproken worden. Benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn en wat de prijzen zijn? Vul dan ons contactformulier en stellen geheel vrijblijvende een offerte voor je op.

Subsidie op HR-glas

Voor veel mensen is het plaatsen van nieuw glas een prijzige investering. De overheid probeert hierin tegemoet te komen door het verstrekken van subsidies. Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor en dergelijke subsidie is door tenminste twee energiebesparende maatregelen door te voeren in je huis. Naast nieuwe beglazing kun je hierbij denken aan bijvoorbeeld dank- of gevelisolatie. Op die manier loont het direct om deze maatregelen in je huis door te voeren.

Prijzen

Prijzen die worden berekend voor het vervangen door HR-glas variëren, maar zijn in veel gevallen niet goedkoop. Per vierkante meter thermopane of standaard dubbel glas, inclusief montage, moet je denken aan zo’n €115,-. De besparing op jaarbasis zal na het plaatsen van het glas ongeveer €140,- zijn. HR-glas zal in de aanschaf duurder zijn (€130,- per m²), maar levert uiteindelijk ook meer besparing op: tot zo’n €260,- op jaarbasis. Benieuwd wat de kosten in jouw geval zullen zijn? Vul dan geheel vrijblijvend ons contactformulier in en wij zoeken de mogelijkheden graag voor je uit.

Besparing

Het aanschaffen van de HR-beglazing is niet goedkoop, maar wel zeker de moeite waard om uit te zoeken wat het je uiteindelijk oplevert qua besparing. Door de aanschaf van HR++-glas, bespaar al snel ongeveer 24m³. Dit komt neer op een besparing van zo’n €12,-, in vergelijking met enkel glas. HR++-glas in vergelijking levert ook snel een besparing op van 4m³. Op jaarbasis kan dit uitkomen op een besparing van €400,-.

Hulp nodig? Vrijblijvend contact!

Wil je geld besparen op je energienota door het plaatsen van isolatieglas? Of heb je schade en moet deze zo snel als mogelijk gerepareerd worden? Doordat onze glaszetters verspreid gevestigd zijn door heel Nederland, is er altijd wel een glaszetter die bij jou in de buurt zit. Wanneer je direct een glaszetter nodig hebt door glasschade, kan deze zelfs al binnen 30 minuten bij je zijn. Zou je meer informatie over de prijzen en mogelijkheden willen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons via het contactformulier. Of bel ons via (088) 1155662.