Gelaagd glas

Het gelaagd glas is een veiligheidsglas waarbij tussen de twee glasplaten een folie is geplaatst. Deze folie heeft zowel een isolerende werking als extra veiligheid. Op deze pagina wordt kort uitgelegd wat de voordelen zijn, waar het glas voor gebruikt kan worden en welke prijzen je hierbij mag verwachten. Neem vrijblijvend contact met ons op om in contact te komen met één van onze glaszetters bij jou in de buurt.

Hierbij bieden wij ook aantrekkelijke extra’s aan, zoals 15 garantie op zowel het glas als de montage en een 24-uurs service. In geval van nood kan er al binnen 30 minuten een glaszetter bij je zijn.

bal-glas

Voordelen van Glaszetter.net

Door bij al uw glasvragen aan te kloppen bij Glaszetter.net, geniet je direct van vele voordelen. Je kan hierbij denken aan:

24-uurs-glasservice

Binnen 30 minuten bij jou op locatie

Afhandeling met verzekering

15 jaar garantie

Snel en vakkundig

Heeft u een glaszetter nodig die snel ter plaatse is of juist een glaszetter die uw woning van isolatieglas voorziet? We staan voor u klaar.

Verhoog de veiligheid

Gelaagd glas is een glassoort dat vrijwel niet kapot is te krijgen. Door de folie zal bij het breken van het glas, het glas op zijn plek blijven. In veel gevallen zal er enkel een barst of ster ontstaan. Naast het minimale risico op verwondingen, weert het glas inbrekers ook nog eens doordat het bijna niet kapot te krijgen is.

Uitstekende isolatie

Gelaagd glas is een prima optie als je ook op zoek bent naar glas met een hoge isolerende waarde. Het kan goed gecombineerd worden met dubbel glas of HR-glas. De isolatie in combinatie met het dubbel glas is al snel 2 tot 3 keer beter dan enkel glas. Gebruik je gelaagd glas in combinatie met HR++-glas, dan kan dit zelfs oplopen tot maar liefst 5 keer. Een investering die je dus direct terug kunt zien op je energierekening. Daarnaast kun je bij het HR++-glas kiezen voor een zonwerende optie, waardoor het directe zonlicht gefilterd wordt.

Wanneer gelaagd glas toepassen?

Gelaagd glas kan door zijn verschillende eigenschappen (letselveilig, doorvalveilig en inbraakwerend) heel divers toegepast worden. Veel gebruikte toepassingen zijn bijvoorbeeld als tussendeur of als balustrade, waarbij extra veiligheid gewenst is. Ook een deur die door bv. de toch veel en hard dichtklapt ken voorzien van het glas, zodat het glas niet kan springen bij het dichtvallen van de deur. Gebouwen die extra veiligheid willen inbouwen of huizen waar vaak ingebroken wordt, kunnen voorzien worden van dit extra stevige glas.

Prijzen van gelaagd glas

Per variant verschillende prijzen voor de aanschaf van het gelaagd glas. Er kan gekozen worden een eenzijdige of dubbelzijdige folie of bijvoorbeeld in combinatie met gehard glas. Ook de keuze tussen het dubbel glas of HR-glas heeft invloed op de prijs. Bij maten vanaf 3180 x 2200 mm kan er een toeslag berekend worden voor het formaat. Hieronder kort aangegeven wat de gemiddelde prijzen zijn:
Eenzijdige folie: €90,- tot €130,- per m²
Dubbelzijdige folie: €130,- tot €170,- per m²
Met folie voor gehard glas: €150,- tot €190,- per m²

Om een prijs te ontvangen voor jouw situatie, raden wij aan om contact op te nemen met één van onze ervaren glaszetters via het contactformulier.

Vrijblijvend contact!

Ben je enthousiast geworden over deze glassoort? Of heb je toch nog vragen en wil je meer informatie ontvangen? Vul ons contactformulier dan in of neem telefonisch contact met ons op via (088) 1155662. Zodra uw bericht bij ons binnen is, gaat één van de gespecialiseerde glaszetters uit jouw regio voor je aan de slag en mag je snel een geheel vrijblijvende offerte verwachten. Je eventuele bestelling wordt automatisch aangevuld met 15 jaar garantie op het glaswerk en de montage hiervan. Daarnaast kun je gebruik maken van onze 24-uurs glasservice, mocht je in het geval van nood snel een glaszetter nodig zijn.