Gehard glas

In steeds meer gevallen wordt er gekozen voor gehard glas. Eén van de redenen hiervoor is de stevigheid en veiligheid van het glas. Ben je van plan om het huidige glas te laten vervangen door gehard veiligheidsglas? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Wij helpen je hier graag verder mee. Wij leveren het hardglas speciaal voor jou op maat gemaakt en kunnen dit ook voor je plaatsen. Onze glaszetters zijn gevestigd door heel Nederland, waardoor wij je snel en efficiënt kunnen helpen. Op deze pagina vind je nog extra informatie of het gehard glas.

bal-glas

Voordelen van Glaszetter.net

Door bij al uw glasvragen aan te kloppen bij Glaszetter.net, geniet je direct van vele voordelen. Je kan hierbij denken aan:

24-uurs-glasservice

Binnen 30 minuten bij jou op locatie

Afhandeling met verzekering

15 jaar garantie

Snel en vakkundig

Heeft u een glaszetter nodig die snel ter plaatse is of juist een glaszetter die uw woning van isolatieglas voorziet? We staan voor u klaar.

Verhoog de veiligheid?

Door een thermische behandeling tijdens het productieproces is het gehard glas tot wel 5x steviger dan de normale glassoorten. Tijdens deze behandeling wordt het glas verhit tot meer dan 600 °C, waarna het snel weer afgekoeld wordt. Door dit proces ontstaat er spanning op de glasplaat, waardoor de stevigheid ontstaat.
Door deze stevigheid is het glas beter bestande tegen mechanische schokken en temperatuur verschillen. Het glas is niet eenvoudig te breken, maar mocht dat toch gebeuren, dan zal het glas kapot spatten in vele korrels. De kans op verwondingen zijn op die manier een stuk kleiner dan bij het breken van normaal glas, waarbij glasscherven ontstaan.

Toepassingen van gehard glas

Wanneer het glas een verhoogd risico heeft om beschadigd te raken of onder hoge druk kan komen te staan, wordt er vaak gekozen voor dit gehard glas. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het glas in deuren, een afscheiding op het balkon of borstweringen. Plaatsen waar het breken van glas gevaarlijke situaties op kan leveren en daardoor het gehard glas een goed opties is, zijn deuren, bushokjes, schappen in supermarkten, de douchewand, meubels (bv. tafels of kasten).

Gehard glas op maat

Het gehard glas dat wij leveren wordt speciaal voor jou op maat gemaakt, je kunt dus de exacte maten van het benodigde glas doorgeven. Daarbij kun je kiezen uit verschillende diktes van het glas: 4, 5, 6, 8, 10, 12 of 15 millimeter. Daarbij kun je ook aangeven of het om blank (doorschijnend, helder) glas gaat of dat je matelux (mat) of gekleurd gehard glas wilt ontvangen. Houd er ook rekening mee om de juiste afwerking door te geven. Zeker bij meubels is het belangrijk dat de glasplaat netjes afgewerkt wordt, om scherpe randen te voorkomen.

Bewerking achteraf?

Goed om te weten is het feit dat het geharde glas niet nabewerkt kan worden. Extra belangrijk dus om de eventuele bewerking door te geven aan de glanshandel.

Prijzen

Door de verschillende opties variëren de prijzen voor het gehard glas:
- Onbewerkt gehard blank veiligheidsglas (4mm) is te verkrijgen vanaf €35,- excl. BTW (€42,35 incl. BTW)
- Dezelfde versie, maar dan de matelux variant komt uit op een prijs van €85,- excl. BTW (€102,85)
- Het gekleurde geharde glas is verkrijgbaar vanaf een dikte van 8mm. De vanaf prijs voor de kleuren groen, grijs en brons ligt op €89,- excl. BTW (€107 incl. BTW). De andere kleuren hebben een hogere vanaf prijs.

De prijzen worden berekend op basis van de gekozen dikte, het aantal vierkante meters en verdere afwerkingen. De prijzen zijn inclusief een transportverzekering en verwijderingsbijdrage.

Gratis offerte

Overweeg je om te kiezen voor het gehard glas en wil je hier nog extra informatie over? Wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij gaan de mogelijkheden vervolgens voor je uitzoeken en komen zo snel als mogelijk met een op maat gemaakte offerte.
Heb je glasschade en moet er snel een glaszetter langskomen? Neem dan telefonisch contact met ons op via (088) 1155662. De glaszetter bij jou in de buurt is dan binnen 30 minuten bij jou om het glas te plaatsen. Dit is een 24-uurs service, dus je kunt ons 7 dagen per week en 24 uur per bereiken.

In alle gevallen bieden wij ook nog eens een garantie van 15 jaar op zowel het glas als de montage hiervan.