Dubbel glas

Heb je op dit moment enkel glas in je woning en wil je dit laten vervangen door dubbel- of HR-isolatieglas? Of ben je op zoek naar manieren om je woning beter te isoleren? Het laten plaatsen van thermopane (dubbel) glas of HR-isolatieglas kan behoorlijk schelen op de stookkosten. Ook voor het snel en vakkundig vervangen of repareren van je beschadigde glas kun je bij ons terecht. Doordat wij glaszetters verspreid over heel Nederland hebben, is er altijd wel één in de buurt bij jou. Wil je meer informatie of wil je weten wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met je op.

bal-glas

Voordelen van Glaszetter.net

Door bij al uw glasvragen aan te kloppen bij Glaszetter.net, geniet je direct van vele voordelen. Je kan hierbij denken aan:

24-uurs-glasservice

Binnen 30 minuten bij jou op locatie

Afhandeling met verzekering

15 jaar garantie

Snel en vakkundig

Heeft u een glaszetter nodig die snel ter plaatse is of juist een glaszetter die uw woning van isolatieglas voorziet? We staan voor u klaar.

Voordelen dubbel glas

Het plaatsen van dubbel- of isolatieglas kan in eerste instantie aardig wat geld kosten. Toch is het in dit geval goed om de kosten tegen de besparingen op de langere termijn te leggen. Er zijn namelijk een tal van voordelen van het nieuwe glas. Wanneer jouw eengezinswoning nog is voorzien van enkel glas en je laat dit vervangen door dubbel- of isolatieglas, dan kun je hier op jaarbasis al snel €300,- mee besparen. Uiteindelijk zul je de kosten voor het plaatsen van het dubbele glas gaan terugverdienen. Daarnaast weert het dubbel- of isolatieglas toch en lawaai van buitenaf.

HR tot en met HR+++

Bij het oriënteren van de mogelijkheden kom je veel verschillende soorten glas tegen. Hoe weet je nu welk glas voor jou het beste is? Thermopane glas is een andere benaming voor dubbel glas. Dit heeft al een betere isolerende werking dan enkel glas. Nog een stap beter is het hoogrendementsglas, ook wel HR-glas genoemd. Het HR-glas zal in de aanschaf duurder zijn dan het dubbel glas, maar zal ook meer besparen. HR+++ is het glas met de beste isolerende waarde, maar zal in de aanschaf ook het duurst zijn.

Extra opties bij dubbele beglazing

Als je de keuze hebt kunnen maken voor het type glas, is het nog het overwegen waard om te kijken naar de verschillende extra opties die mogelijk zijn. Wil je dat het raam beter beveiligd is tegen inbraak, dan kun je overwegen om voor beveiligd HR-glas te gaan. De glasplaten zijn met elkaar verbonden via een folie. Zodra het glas dus breekt, wordt het glas bijeen gehouden door de folie. Wil je de inkijk door het glas verminderen of tegengaan, dan zou het laten blinderen van het raam of melkglas een goed keuze kunnen zijn. Ook zijn er speciale opties waarbij het glas extra geluidswerend wordt gemaakt. Ideaal voor als je aan een drukke weg woont. Meer informatie over de opties en de mogelijkheden voor jou? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze glaszetters.

Kosten dubbele beglazing

Aan het plaatsen van dubbel- of isolatieglas kan een flink prijskaartje hangen. Thermopane, oftewel het standaard dubbel glas, is hierbij de voordeligste optie. Je zult hierbij wel al besparen op je energierekening, maar dat levert, ten opzichte van de andere opties, de minste besparing op. Per vierkante meter zal de prijs voor dit glas uitkomen op gemiddeld €115,- met een uiteindelijke besparing van zo’n €140,- op jaarbasis. Kies je voor bijvoorbeeld HR+++-glas, dan zullen de kosten voor de aanschaf zo rond €170,- komen te liggen. Op jaarbasis zal de besparing op de energienota maar liefst €280,- zijn. Benieuwd wat de kosten in jou geval zullen zijn? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op de website.

Bestaande of nieuwe kozijnen?

Beschikt de woning nu over houten kozijnen, dan is de kans heel groot dat er zonder problemen een nieuw glas geplaatst kan worden. Heb je kunststof kozijnen in je huis, dan kan dit voor problemen zorgen. De kunststof kozijn zijn namelijk voorzien van een profiel, waar het glas precies in valt. Wanneer het glas dus een andere dikte heeft dan het huidige glas, past dit niet in het profiel. Er zijn fabrikanten die losse profielen aanbieden, zodat het hele kozijn niet vervangen hoeft te worden

Dubbel glas plaatsen

Wil je als ervaren klusser zelf aan de slag om het glas te vervangen? De onderstaande stappen kunnen je op weg helpen. Houd er rekening mee dat je werkt met glas en dus altijd een paar goed handschoenen draagt. De grote en zware glasplaten kun je het beste tillen met minimaal twee personen.

 • Voordat je het glas gaat bestellen, zul je de juiste maten moeten weten voor het te bestellen glas. Hiervoor zou je dagmaat (glaslat naar glaslat) op kunnen meten en hier een paar millimeter bij kunnen tellen. Een ander optie is om de sponningmaat (sponning tot sponning) op te meten. Houd er rekening mee dat je hierbij een aantal millimeters van het opgemeten formaat af moet trekken.
 • Op het moment dat het nieuwe glas geleverd is en je dus aan de slag kunt, kun je de oude ruit verwijderen. Dek de vloer af om eventuele beschadigingen te voorkomen. Snijd met een scherpe stanleymes de kitranden rondom los. Met behulp van een lattenmes en een hamer kun je vervolgens de glaslatten verwijderen. Gebruik vervolgens twee glaszuigers om de ruit uit het kozijn te tillen.
 • Zorg dat je oude spijkers en kitresten verwijderd uit zowel de glaslatten als het kozijn. Dit is ook het moment om eventueel schilwerk bij te werken of rottende dele te vervangen of op te vullen.
 • Nu kan het glas geplaatst worden. Leg in de sponning twee kunststof blokjes voor de ventilatie en om te voorkomen dat de ruit lek raakt. Op het glas zit een sticker. Zorg ervoor dat de kant van de sticker aan de buitenkant komt. Als de ruit goed in de sponning staat kun je de schoongemaakte glaslatten terugzetten
 • Als laatste kit je het glas rondom af. Houd het kitpistool in een hoek van 45 graden en trek deze naar je toe. Op die manier krijg je het beste resultaat. Veeg vervolgens met een natte vinger de kit schoon en verwijder het overtollige kit. Wij raden aan om de kit tenminste 24 uur te laten drogen, voordat je iets aan het raam gaat doen.
 • Subsidie

  Het aanschaffen van een nieuw raam wordt, door de uiteindelijke besparing, in veel gevallen gezien als een investering die uiteindelijk terugbetaald wordt. Al moet het geld in eerste instantie natuurlijk wel betaald worden. Hiervoor zou je wellicht kunnen kijken naar de opties voor het verkrijgen van een subsidie. De overheid heeft in 2017 €60 miljoen aan subsidies beschikbaar gesteld. Om hiervoor in aanmerking te komen, dien je minimaal 2 energiebesparende maatregelen door te voeren. Naast het nieuwe, beter isolerende, glas kun je hierbij denken aan dak- of gevelisolatie.

  Hulp nodig? Vrijblijvend contact

  Ben je er voor jezelf nog niet helemaal uit wat voor jouw situatie de beste optie is? Heb je een andere vraag over het dubbele glas of andere glassoorten? Of ben je om een andere reden op zoek naar een glaszetter in je regio? Vul dan ons contactformulier in en wij zoeken de mogelijkheden graag voor je uit. Snel een glaszetter nodig? Neem dan via (088) 1155662 contact met ons op. Doordat wij glaszetters door heel Nederland hebben, is er altijd iemand in de buurt die jou snel kan helpen.